心灵归宿“玻璃海”私宅

admin 2020-11-11 10:00:35

这所房子位于马德里大都会区一个古老而著名的开发区。它原本是一片私人拥有的地中海森林,尽管该地区面临人口压力,但由于对霍尔姆橡树的精心保护,该地区环境质量得以保持。

The house is located in an old and famous development in the metropolitan area of Madrid. It was originally a privately owned Mediterranean forest, and despite the population pressure in the area, the environmental quality of the area has been maintained thanks to the careful protection of holm oak.

开发干预措施的地块上有几处,分散在松软的地形上,其最独特的特征是在东半部有一个轻微的凹陷。在这片洼地旁边,是整个地块中最大的霍尔姆橡树,而这个项目的诞生就是为了在这棵树周围创造一个室内外空间。

There are several sites on the block where the interventions were developed, scattered over the soft terrain, the most distinctive feature of which is a slight depression in the eastern half. Next to this depression is holm oak, the largest oak in the field, and the project was created to create an indoor and outdoor space around the tree.

这样,房子被组织成一个L形平面图,在这棵壮丽的树荫下,它的翅膀在地块的最低部分占据了一个空间。

In this way, the house is organized into an L-shaped floor plan, and its wings occupy a space in the lowest part of the plot in the shade of this magnificent tree.

L的东翼由北向南,容纳了二楼业主的私人空间,其一楼与大霍尔姆橡树旁边的外部空间融为一体。西侧由东向西,地下室有附属空间,一楼有公共空间,二楼有儿童卧室。

The east wing of L, from north to south, accommodates the private space of the owners on the second floor. The first floor is integrated with the outer space next to the great holm oak. The west side is from east to west. There are attached spaces in the basement, public space on the first floor and childrens bedrooms on the second floor.

两翼垂直位移半个水平面,允许房屋适应现有地形。这些半层之间的连接通过一个宽大玻璃通道块来解决,它作为主大厅,一个L形两翼之间的铰链,如前所述是不同楼层的连接元件。

The two wings are vertically displaced by half a horizontal plane, allowing the house to adapt to the existing terrain. The connection between these half floors is solved by a large glass passage block, which acts as an L-shaped hinge between the two wings of the main hall, and is the connecting element of different floors as mentioned above.

这座房子通过白色灰泥和一种在西班牙地中海地区非常流行的碎瓦砾结合,努力展示地中海的形象。同时,通过空间碎片化和层次的游戏,它不试图有一个客观或气派的特点,而是平稳地在周围环境中安顿下来,寻找接近树木的地方,由于这种非常接近而产生的光和影的游戏使它的存在变得模糊。

The house tries to show the image of the Mediterranean through a combination of white plaster and debris that is very popular in the Mediterranean region of Spain. At the same time, through the space fragmentation and level of the game, it does not try to have an objective or imposing characteristics, but smoothly settle down in the surrounding environment, looking for places close to the trees. Because of this very close game of light and shadow, its existence becomes blurred.

至于内部空间,设计师寻求与环境同样的连续性,特别是在两个方面:一方面,在前面提到的东翼多功能厅,它打算与大橡树旁边的外层空间融合,特别是在天气好的时候;另一方面,在西翼的餐厅和客厅里,有四扇巨大的滑动窗户围在它的南面,这些窗户跨度达10米可以藏在墙上。一旦它们消失,这个空间与南侧的门廊和花园完全融合。

As for the interior space, the designer seeks the same continuity as the environment, especially in two aspects: on the one hand, in the East Wing multi-function hall mentioned earlier, it intends to integrate with the outer space next to the big oak tree, especially when the weather is fine; on the other hand, in the dining room and living room on the west wing, there are four large sliding windows around its south side, which span up to 1 0 meters can be hidden on the wall. Once they disappear, the space is fully integrated with the South porch and garden.

设计变得更加自信的唯一时刻是访问卷。房主想要一个基于童年夏天回忆的空间,他称之为“玻璃海”;一进入这个空间,他可以把日常生活的负担和担忧抛在脑后,有一种回到家的感觉。

The only time a design becomes more confident is accessing volumes. The homeowner wants a space based on his childhood and summer memories, which he calls the Glass Sea; once in this space, he can put the burden and worry of daily life behind him, and have a feeling of returning home.

这个空间的最高点达到近10米,与地形和房屋不同部分的垂直位移进行交涉,同时还具有强烈的戏剧化特征:从入口可以看到较低区域的景观,后面是大霍尔姆橡树;右侧是通道与主厅相连,并通过一个水平的间隙与之相连;在左侧,它显示了通往他的私人空间的道路。

The highest point of the space is nearly 10 meters, which deals with the vertical displacement of different parts of the terrain and the house, but also has a strong dramatic feature: the lower area can be seen from the entrance, with the great holm oak behind it; on the right is the passage connecting with the main hall and connected by a horizontal gap; on the left, it shows the access to his private space road.

最后,一座桥将这一点与儿童区连接起来。设计师希望,这样的规模,后面花园景色,中午泛满空间的阳光,以及复杂的连接元素,能够培养出业主渴望并孕育出自己房子的那种“玻璃海”的感觉。

Finally, a bridge connects this to the childrens area. The designer hopes that such a scale, the view of the back garden, the sun full of space at noon, and the complex connection elements can cultivate the Glass Sea feeling that the owners are eager for and give birth to their own houses.

上一篇:78㎡还能拥有超大落地镜?各种pose随你拍拍拍!
下一篇:大研×中海:200㎡牛油果绿美宅,独享花式轻奢浪漫!
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
返回顶部小火箭